Руските сили през нощта на 24 срещу 25 ноември  от

...
Руските сили през нощта на 24 срещу 25 ноември  от
Коментари Харесай

ISW: Военната техника - проблем и за Киев, и за Москва на фронта

Руските сили през нощта на 24 против 25 ноември  от началото на войната , с нова трансформация на иранските Shahed 131/136.

Украински военни оповестиха, че от югоизток (Приморско-Ахтарск) и североизток (Курска област) и че украинските сили са свалили 74 дрона.

Украинските сили са свалили съветска крилата ракета Х-59 над Днепропетровска област и че противовъздушната защита е задействана в минимум шест района, в това число Киевска, Сумска, Днепропетровска, Запорожка, Николаевска и Кировоградска области.

Представители на украинските Военновъздушни сили обявиха, че мобилните огневи групи са разрешили на украинските сили да смъкват забележителен брой дронове.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната.
 Байдън уважи Гладомора и го съпостави с войната в Украйна
Байдън уважи Гладомора и го съпостави с войната в Украйна

Социално-демографските и морално-психологическите последствия от глада през 1932-1933 година са настоящи и до през днешния ден

Украинският президент Володимир Зеленски означи, че съветските сили са почнали офанзивата с дрон в украинския ден в памет на Гладомора от 1932-1933 година

Говорителят на украинските военновъздушни сили полковник Юрий Игнат заяви, че гълтам радарните сигнали, което ги прави по-трудни за разкриване.

Украинските и съветските сили не престават да се борят с провокациите, които системите за радиоелектронна война (РЕБ) слагат на фронта. The Economist заяви на 23 ноември, че съветски системи за РЕБ пречат на украинските разследващи, информационни и ударни качества.

Русия е сложила фокус върху производството и развиването на благоприятни условия за радиоелектронна бойна обработка и че Украйна се бори да създава еквивалентни системи в страната. Украинският главнокомандващ военачалник Валерий Залужний оцени в есето си " Съвременната позиционна война и по какъв начин да я спечелим ", че украинските сили би трябвало да вкарат нужните процеси за командване и надзор (C2) за комплексите за РЕБ, да усилят индустриалните благоприятни условия за РЕБ, да рационализират уговорките с доброволци организации, които дават по-малки комплекси на украинските сили, усъвършенстват ограниченията за противопоставяне на Украйна и създават нови дронове. Украинското министерство на защитата заяви на 25 ноември, че работи по създаването на разновидности на безпилотни самолети, по-устойчиви на съветските системи и създава сполучливи разновидности в мащаб.

Заместник-директорът за разбори на Центъра за сигурност и нововъзникващи технологии Маргарита Конаев и сътрудникът на CSET Оуен Даниелс оповестиха на 6 септември 2023 година, че съветските акомодации към разполагането на системи за радиоелектронна отбрана не престават да съставляват провокации за украинските дронове, предаващи информация за ориентиране и осигуряващи украински сигнали.

Руски източници по-рано признаха превъзходните качества на съветската РЕБ за подкрепяне на защитата на съветските сили против украинските контраофанзивни интервенции в Южна Украйна през юни 2023 година Многократно те са изразявали угриженост и недоволства по отношение на възприеманите дефекти в съветските системи за РЕБ.

Руски източници приписват превъзходните украински системи за РЕБ и въздушно разузнаване за украинския прогрес на юг от Бахмут през септември 2023 година и настояват, че украинските системи за РЕБ доста нарушават съветските връзки в западната Запорожка област през август 2023 година

ISW заяви на 25 ноември, че успеваемостта на съветските системи за РЕБ е непостоянна по целия фронт, което разрешава на украинците да продължат да употребяват основани на дронове разузнавателно-ударни комплекси, с цел да осуетят съветските настъпателни интервенции.
 Руските сили натискат към Бахмут, украинските - на източния бряг на Днепър
Руските сили натискат към Бахмут, украинските - на източния бряг на Днепър

Двете страни регистрират десетки отблъснати офанзиви на врага

Руските блогъри са непоследователни в оценките си за това коя страна има " превъзходни " системи за радиоелектронна битка , което демонстрира, че нито Русия, нито Украйна сега имат решаващо преимущество пред другата.

Западната помощ в поддръжка на украинските старания за заличаване, спиране или заобикаляне на съветските системи за РЕБ ще усили способността на Украйна да нанася удари тъкмо по цели покрай фронта, прекъсвайки съветския прогрес и създавайки условия за по-нататъшни украински настъпателни интервенции.

Украинският президент Володимир Зеленски разгласи на 25 ноември, че западните сътрудници на Украйна са се съгласили да трансферират военни кораби в Украйна, с цел да защитят зърнения кулоар на Украйна в Черно море.

Зеленски съобщи по време на тирада на конференцията " Зърно от Украйна " в Киев, че Украйна и неуточнени интернационалните сътрудници са постигнали съглашение, което да разреши на Украйна да обезпечи морски конвой за търговски кораби, транспортиращи зърно от украински пристанища в близко бъдеще. Зеленски добави, че сътрудниците на Украйна също са се съгласили да дават " доста мощни " системи за противовъздушна защита за отбрана на Одеска област. Зеленски означи, че самодейността " Зърно от Украйна " е доставила повече от 170 000 тона зърно в Сомалия, Етиопия, Кения и Йемен през последната година.
 Зеленски чака повсеместен проект за готовност през идната седмица
Зеленски чака повсеместен проект за готовност през идната седмица

Това сподели украинският държавен глава на взаимна конференция с президента на Латвия Едгар Ринкевич

Президентът на Латвия Едгарс Ринкевич, президентът на Швейцария Ален Берсет и министър председателят на Литва Ингрида Симоните също участваха на конференцията и показаха поддръжката си за самодейността.

Арменският министър председател Никол Пашинян съобщи, че Русия не е изпълнила покупко-продажби за експорт на оръжия за Армения и предложи различно съглашение, което би разрешило на Русия да резервира оръжията на фона на влошените в последно време руско-арменски връзки. Пашинян съобщи на 24 ноември, че Армения е платила на Русия за доставките на оръжия, само че Русия не е доставила оръжията или върнала парите на Армения.

Пашинян предложи намаляването на дълга на Армения към Русия в размер на покупката на оръжие като решение, евентуално като средство за понижаване на икономическите връзки на Армения с Русия. Министерството на защитата на Индия също заяви за закъснение на доставката от Русия на ракетна система С-400 заради войната в Украйна през 2022 година

Ръководителят на съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие Дмитрий Шугаев съобщи на 14 август, че Русия обаче ще достави в точния момент системата С-400 на Индия до края на 2024 година

Вътрешните битки сред съветски ултранационалистически блогъри, евентуално изострени от етническите напрежения, принудиха изтъкнат блогър да затвори канала си в Telegram. Блогърът разгласи на 25 ноември, че краткотрайно затваря канала си в Telegram на 25 ноември. Друг блогър твърди, че последователите на силите на чеченския спецназ " Ахмат ", подчинени на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров, са заплашвали родителите на първия блогър и са увещавали " на цялостно работно време " военни блогъри и публицисти " за отправените закани.
 Вагнеровци се образоват дружно с бойците на Рамзан Кадиров
Вагнеровци се образоват дружно с бойците на Рамзан Кадиров

Чеченският водач е убеден, че в идните борби те изцяло ще оправдаят репутацията си

На 24 ноември съветският кабинет на министрите подписа разпореждане, което привежда съветската военна регистрация в сходство с по-рано признатия федерален закон, който покачва горната граница на наборната възраст до 30 години, считано от 1 януари 2024 година

Съобщава се, че Русия е произвела вътрешно реактивен мотор, който евентуално ще укрепи вътрешното произвеждане на съветски пътнически и военни самолети в лицето на западните наказания. Руското министерство на индустрията и търговията по-рано съобщи, че версията " сурогат на вноса " на Sukhoi Superjet (SJ-100) е приключила сполучливо тестванията на 29 август.

Руската държавна вест ТАСС съобщи, че августовският тест включва аероплан с френско-руски мотор SaM146, само че основният конструктор на Sukhoi Superjet заяви на 12 октомври, че моторът PD-8 е тестван за първи път в самолета.

Ръководителят на съветската Обединена авиостроителна корпорация (UAC) Юрий Слюсар съобщи на 13 ноември, че Sukhoi Superjet е планувано да бъде сертифициран до края на 2023 година, само че програмата за тестване на PD-8 е предизвикала закъснение. Слюсар съобщи, че самолетът ще бъде сертифициран през 2024 година и че UAC ще създаде 22 самолета през идната година.

Слюсар също по този начин съобщи, че моторът PD-8 минава проби на аероплан Ил-76. Руският министър на превоза Виталий Савелиев съобщи на 25 ноември, че Русия е изгубила 76 пътнически самолета заради западните наказания, а обвързван с Кремъл блогър твърди, че тази обстановка ще разреши на Русия да се концентрира върху модернизирането на пътническите авиолинии посредством превръщане на Sukhoi Superjets, с цел да употребяват напълно локални съставни елементи.

Министерството на реинтеграцията на Украйна заяви на 24 ноември, че над 13 500 украинци са се върнали в Украйна от Русия през филантропичния кулоар в Сумска област от основаването му през юли 2023 година

Министерството на реинтеграцията посочи, че от общия брой върнати украинци 1653 са деца и 131 са трудноподвижни лица.

Ръководителят на Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин и назначеният от Кремъл комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова се срещнаха с украински деца от окупираната Донецка област като част от програмата на Белова " Страна за децата ".
 И Русия, и Украйна приказват за огромни загуби на другата страна край Херсон
И Русия, и Украйна приказват за огромни загуби на другата страна край Херсон

Обстановката в този сектор на фронта остава противоречива, само че победа на една от страните би имала огромно значение

Служители на окупационната област Херсон обявиха, че са одобрили 15 500 държавни жилищни документа от октомври 2022 година на фона на неотдавнашните недоволства на блогъри по отношение на напрежението по отношение на жилищата измежду локалните окупационни чиновници и съветските военнослужещи, воюващи в източния (ляв) бряг на област Херсон.

Руски блогъри настояват, че окупационните чиновници на Херсонска област разпределят " Херсонски документи " за жилища на хора, които " излъгват " съветското държавно управление, вместо да дават свободни жилища на съветски военнослужещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР